Непълнолетни от домове заловени за грабежи в Бургас


Непълнолетните са задържани след поредната им кражба в Бургас. Те задигнали мобилен телефон от 25 годишен бургазлия на ул. «Калоян», в близост до магазин «Европа». Ограбеният обаче разпознал по-късно крадците в района пред сградата на Община – Бургас, които се придвижвали с велосипеди в посока ж.п. гара. Мъжът успял да задържи единия от нападателите си и го отвел в Първо Районно управление «Полиция».

Установено е, че това е 14 годишният А.И. от Бургас. В резултат на проведените незабавни заградителни мероприятия, полицейски служители заловили и другия участник в грабежа – 15 годишният Г.А., обявен за общодържавно издирване за бягство от Възпитателно училище–интернат – с. Керека. Констатирано е, че двамата младежи в съучастие с криминално проявения С.Х., 17 годишен от Бургас- също беглец от Възпитателно училище–интернат – с. Керека и Б.Х., 13 годишен от Бургас са извършетели и на грабеж на територията на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас, осъществен на 10.10.т.г., кражба на монетник от кафе-автомат, разположен на територията на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас, осъществена на 12.10.т.г. и взломна кражба на велосипед и мобилен телефон от гараж, разположен в ж.к. «Меден Рудник» до бл. 56.

Част от отнетите вещи са намерени и иззети. Г.А., А.И. и Б.И. са настанени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас, а издирването на С.Х. продължава. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Последни новини