Благотворителен базар за сувенири отвори врати в Деня за борба с трафика на хора


Благотворителен базар за сувенири отвори врати в Бургас. Той се намира в градинката до един от градските символи Часовника. Сувенирите са ръчно изработени от децата от Дневен център "Свети Николай Чудотворец", а инициативата е по повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври.

От красиви кутийки за бижута, колиета, украсени моливници и шарени шишета до оригинални късмети, всеки може да намери нещо за себе си. Събраните средства от продажбата им ще бъдат предоставени за нуждите на бургаския приют за жертви от трафика на хора.

Зам.-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, който е и председател на местната комисия за борба с трафика на хора, също не устоя на изкушението и си закупи сувенир от базара.

Честванията на Европейския ден за борба с трафика на хора продължават с раздаване на информационни материали, осветляващи сериозността на проблема, свързан с трафика на хора, по търговски вериги и централните градски улици - "Александровска" и "Богориди".

От 17.00 часа в залата на НХК ще бъде прожектиран филма "Хюман Трафикант". Непосредствено преди неговото начало, организаторите от МКБТХ ще обявят условията на конкурс за създаване на лого на комисията сред всички бургаските училища. Със събраните разработки на децата ще бъде направена изложба в КЦ "Морско казино", а най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Последни новини