Кмет и министър откриха новия покрит пазар в “Меден рудник”


Кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откриха първия покрит пазар в комплекс "Меден рудник". В прерязването на лентата се включи и директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова

Под покрива на новия пазар има специализирани магазини за месо, риба, млечни продукти, хлебни и сладкарски изделия, магазин за цветя, агро аптека и кафе - сладкарница. Там са разположени още 16 щанда за продажба на пресни плодове и зеленчуци. Обектът разполага със собствени складови помещения, охрана, санитарни възли и 24-часово видеонаблюдение.

Пазарът е с осигурен достъп за хора с физически увреждания. Той предоставя на живеещите в к-с "Меден рудник" възможност да намерят на едно място всичко необходимо за трапезата. Тук те могат да закупят винаги качествени хранителни стоки, пресни плодове и зеленчуци, директно от производителя.

"Неотдавна на това място имаше десетки незаконни гаражи. Сега откриваме една ценна за комплекса придобивка, създадена съвместно от две общински фирми - "Общински пазари" и "Бургасинвест". Ако тази услуга се търси, ще търсим и на други места в "Меден рудник" да направим такива покрити обекти", заяви кметът Николов.

"Това, което се случва в Бургас, трябва да стане модел за цяла България. Честито и нека тук се продават най-хубавите български плодове и зеленчуци", каза министър Найденов.

На събитието присъстваха зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-областният управител Атанас Терзиев, Живко Панайотов - управител на "Бургаски пазари", Атанас Щерев - управител на общинско дружество "Бургасинвест", общински съветници, търговци и жители на комплекса. Откриването се превърна в истински празник, благодарение на артистичните деца от ОДЗ "Славейче".

Последни новини