Награждават лекарите, помагали на пострадалите при атентата в Бургас


Лекарите от МБАЛ - Бургас, участвали в спасяването на израелските граждани след атентата на летището в Бургас, ще бъдат удостоени с почетен сребърен знак - „Лекар на годината", съобщи Дарик. Това ще се случи на извънреден Събор в края на тази седмица в Равда на Българския лекарски съюз.

Кметът на община Бургас Димитър Николов ще получи плакет на БЛС за „Изключителен принос в развитието на здравеопазването на гр. Бургас". Ще има удостоен лекар за „Внедряване на иновативна методика в областта на ангиографската техника", почетен знак „Златен" ще бъде връчен на лекар за „Изключителен принос в развитието на българската медицина и хирургия", както и голямото отличие „Лекар на годината" 2012.

На тържествената вечер са поканени министър-председателят Бойко Борисов, депутатите от Комисията по здравеопазване към НС, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, ,директорът на НЗОК д-р Пламен Цеков, останалите съсловни организации, представители на пациентските организации, видни наши лекари и общественици от цялата страна.

На събранието ще бъдат обсъдени още промени в Устава и Кодекса за професионална етика на организацията. Денят на Св.Иван Рилски - Чудотворец, който се чества и като Ден на българския лекар, ще бъде отбелязан тържествено на 19 октомври.
Очаква се Съборът да приключи в края на деня на 21 октомври. Ръководството на БЛС ще обяви пред медиите приетите промени и изменения в Устава и Кодекса за професионална етика на нарочна пресконференция през следващата седмица.

Последни новини