Дъждът отнесе пътя към Ахтопол, срути мост


Временно е затворен пътят Царево-Ахтопол-Резово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Причината за временното преустановяване на движението е пропадане на пътното платно, на 20 метра преди мост. Това е резултатът от силните валежи и морското вълнение през последните 48 часа в района, съобщи БТВ.

През последните два дни синоптиците предупреждаваха за силни ветрове и поройни дъждове в Бургаска област, където дори бе обявен код "жълто". Отчетени бяха 58 литра на квадратен метър дъжд в района на Ахтопол.

От пътната агенция посочват, че засегнатият участък от пътя е на км 9+890 /Варвара-Ахтопол/. По-рано бе съобщено за пропаднал малък мост, но се изясни, че пътната авария е непосредствено преди речното съоръжение и то не е изцяло разрушено.Паднали са два парапета и тротоарна конзола на моста между Варвара и Ахтопол. Участъкът е проходим, но е опасен за преминаване и това е наложило затварянето му.

На мястото пристигна шефът на пътното управление, а областният управител на Бургас Константин Гребенаров увери, че се работи спешно за укрепването на пропадналия участък.

„Камиони пътуват натам, по всяка вероятност ще трябва багер, който да почисти под моста. Проблемът е станал на моста, където има дървета, вероятно и строителни материали, които са останали от ремонт. Ще се почисти, ще се понасити, където е поддало и ще се поправи участъкът", обясни Гребенаров.

По думите му на мястото няма пострадали хора, нито чакащи автомобили. Предприети били и мерки за укрепването на коритото на реката и на пътя.

Пътят се движи успоредно на крайбрежието и е двупосочен. С пропадането на платното, движението е спряно и в момента хората на юг него са откъснати от света, съобщиха от МВР-Бургас.

Пожарникари и полиция ще дежурят през нощта, за да не станат инциденти.

От агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че мостът ще бъде обезопасен с временни парапети. Към момента за хората на юг от Варвара е отворен временно паралелен път през гората, който минава през селата Бродилово и Синеморец.

Последни новини