Обновяват района до зала „Младост“ в „Славейков“


Община Бургас започна облагородяване на района около спортна зала "Младост" в жилищен комплекс "Славейков". Идеята е на мястото на съществуващите от години стари и неугледни будки и павилиони да бъде изграден нов паркинг, нови тротоари за пешеходци и зелени площи. Те ще облекчат значително условията за паркиране в района покрай ул. "Георги Минков" и съществуващите наблизо спортна зала, търговска и жилищна зона.

Паркингът ще бъде с 40 броя паркоместа за перпендикулярно паркиране на автомобили, 3 от които ще бъдат обособени за хора в неравностойно положение. Осветителните стълбове в обновената обществена зона също ще бъдат подновени.

Новият паркинг е трети за жителите на к-с "Славейков", след като миналия месец Общината направи два нови - до СОУ "Константин Преславски" и до СОУ "Димчо Дебелянов".

С това местната администрация продължава дейностите по реконструкция и цялостно благоустрояване на вътрешнокварталните улици и междублокови пространства.

В момента територията се разчиства от временните и преместваеми обекти, като са премахнати доброволно 32 от общо 37 павилиона. Благоустрояването на тази обществена зона ще улесни значително натоварения трафик покрай ул. "Георги Минков" и ще помогне за подобряване на видимостта и безопасността в района.

Последни новини