Пенсионер нападна с брадва полицай


На 23.10 около 14.00 ч. трима полицейски служители от Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас отишли в с. Маринка за съставянето на предупредителен протокол на 71-годишния Х.Х. от селото, за преустановяване отправянето на закани и заплахи за убийство спрямо 70-годишната му съпруга.

Дядото е открит в градинка до асфалтова база до кв. «Крайморие», като при вида на служителите отново се агресирал и започнал да отправя заплахи към съпругата си, че ще я заколи с брадва.

Предупреден е устно да не се заканва, защото ще бъде задържан в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас, на което агресивният дядо отговорил, че не изпитва страх и взел брадва, подпряна на фургона зад него.

Замахнал с нея към единия от полицаите, който успял да го обезвреид и с помощта на колегите си да задържи нападателя. Яростната съпротива, която 71- годишният мъж оказал по време на задържането, наложила използването на физическа сила и помощни средства / белезници/. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство и протокол за предупреждение.

Последни новини