Летище Бургас минава към зимно разписание


От 28-ми октомври влиза в сила зимното разписание на летище Бургас, съобщиха от аеропорта.

През зимните месеци бургаското летище ще обслужва редовни линии до София (България); Лондон (Великобритания) и Москва (Русия). Те ще се изпълняват от три авиокомпании: националният превозвач България Еър ще извършва редовни полети от летище Бургас по вътрешна линия до София.

Полетите до Москва и Лондон от бургаския аеропорт ще се изпълняват съответно от руския авиопревозвач S7, а от летище Бургас нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще предложи редовна връзка до столицата на Великобритания.

Летище Бургас предлага на своите гости удобна връзка до столицата на България във всеки ден от седмицата, като полетите от Бургас са всякасутринв07:30 часа, а от София за Бургас в 19:35 ч. всеки ден без четвъртък и неделя, когато излитането е в 20:30 часа.

Полетите до Лондон са в дните петък и понеделник, като редовната линия от морския аеропорт до британската столица ще се изпълнява от авиокомпания Wizz Air, точно в 15ч.

От летище Бургас полети до Москва ще се изпълняват пет пъти седмично. Редовна връзка с Москва се предлага всеки ден от седмицата, с изключение на вторник и четвъртък. Самолетът на S7 ще излита от летище Бургас за летище Домодедово в Москва в ранния следобед, като в дните понеделник и петък полетите са в 14:40ч., а в сряда, събота и неделя, с 20 минути по-рано - в 14:20ч.

От началото на годината до 26-ти октомври общият брой на обслужените пътници на летище Бургас (пристигащи и заминаващи) е 2 333437.

Последни новини