Нови компютри за учениците в Сарафово


Дарение от 15 преносими компютри получи ОУ „Христо Ботев" в бургаския квартал „Сарафово". Модерната техника бе връчена на директора на учебното заведение Калина Белева в присъствието на народния представител от ГЕРБ-Бургас и председател на училищното настоятелство Иван Вълков. Той заедно с Ниделин Недялков, старши експерт кв. Сарафово, бяха посрещнати във физкултурния салон на училището от неговите преподаватели и възпитаници.

Бургаският депутат и председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков коментира, че училището в Сарафово, чийто възпитаник е и самият той, продължава да се развива успешно и да осъществява различни инициативи.

„ОУ „Христо Ботев" е училище с близо 100-годишна история. През последните няколко години то бележи непрестанен ръст на ученици и се надявам тази положителна тендеция да продължи. В момента в него се обучават 133 деца, които посрещнаха новата учебна година с боядисани класни стаи, ново оборудване и нова трапезария. В навечерието на Деня на народните будители се радвам, че учениците ще разполагат с една модерна база за обучение чрез това дарение", сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас.

Досега учениците използваха остаряла база, а сега ще могат да повишат своите познания в сферата на информационните технологии", сподели Ниделин Недялков, старши експерт кв. Сарафово.

Последни новини