Изписват „Бургас 2019” на три плажа в Деня на Черно море


Утре, 31 октомври жителите на три морски града - Бургас, Созопол и Царево, ще изпишат с миди "Бургас 2019" на своите плажни ивици. Малко Търново ще се присъедини към инициативата, като изпише същия надпис, но с огън, на емблематично за общината място - Мишкова нива.

Под знака "Бургас - кандидат за Европейска столица на културата 2019" Бургас и подкрепящите го в кандидатурата общини от областта ще отбележат Международния ден на Черно море.

Една различна обедна почивка ще може да прекарате тази сряда, ако решите да отскочите до плажа, непосредствено под Летния театър. Между 11.00 и 14.00 часа там ще си припомним плажните игри от отминалото лято, ще поговорим за култура, ще послушаме хубава музика и заедно ще подредим на пясъка с миди "Бургас 2019". На специално изработена от картон лодка всеки, който желае, ще може да даде своето символично "за" кандидатурата на Бургас за културна столица, като остави цветен отпечатък от дланта си върху нея. Ако темата за кандидатурата ви вълнува, ако искате, но не знаете, как може да се включите в инициативата, на място ще може да зададете своите въпроси, свързани с нея, както и да споделите идеи, предложения.

Празникът за Деня на морето ще продължи вечерта, веднага след края на работния ден. От 18 часа, на площада пред Общината, бургазлии ще могат да се насладят на музиката и атрактивното лайв присъствие на фънк бандата Tri О Five, наложила се ударно на българската сцена през последните няколко години. Въпреки все по-осезаемото настъпване на хладната есен, момчетата от групата обещават много топъл фънк, чувствен соул и добро настроение на открито с летен привкус.

Денят на Черно море ще бъде отбелязан с различни събития и в другите морски общини от регион Бургас. В Поморие в Музея на солта ще се проведе дискусия за богатството на Черно море и солените езера около него, ще бъде представен и филмът "Архитектура и вода" на арх. Д. Бакалов. В Несебър в изложбена зала "Арена" в стария град ще бъде открита изложба с фотографии, изобразително изкуство и литературно творчество, посветени на морето. Приморско ще отбележи празника с четене на поезия, посветена на морето в читалище "Самообразование", лекция за Черно море и турнир по тенис на маса.

Последни новини