Туристически автобус, пълен с цигари и парфюми, спряха митничарите на Малко Търново


Голямо количество контрабандни цигари в тайници на туристически автобус заловиха митническите инспектори на митнически пункт Малко Търново. Задържани са 48 000 къса цигари с марка „Ashima" без акцизен бандерол, укрити в кухини около задната врата на автобуса, в сервизен шкаф и под леглото за почивка на екипажа. От личен багаж на един от пътниците в същия автобус са иззети 140  парфюма в опаковки на 18 световноизвестни марки, вероятно ментета.

Автобусът марка Сетра с турска регистрация е пътувал по редовна линия от Турция за Румъния през България. На граничния митнически пункт в Малко Търново е пристигнал в тъмните часове около 20.00 тази нощ.  Шофьорът и всички пътуващи са обявили, че не внасят нищо за деклариране. Въпреки това, дежурните митнически инспектори извършват рутинна проверка на автобуса с рентгенова апаратура, при която засичат индикации за наличието на предмети в кухини около задната врата на превозното средство. При продължилата щателна митническа проверка, от различните тайници са извадени общо 2 400 кутии контрабандни цигари „Ashima". За цигарите е съставен акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на автобуса -  54-годишен турски гражданин с инициали А.К. и адресна регистрация в гр. Истанбул.

В помещението за почивка на екипажа митническите инспектори откриват и ръчен багаж на един от пътниците, който се оказва пълен със 140 флакона от 50 до 100 мл. парфюми с опаковки на световноизвестни марки, между които Calvin Klein, Chanel, Bulgari, Giorgio Armani, Versace,  Gucci,  Lacoste и др. 36-годишният румънски гражданин с иницали V.S. е признал, че парфюмите са негови и е искал да ги пласира в Румъния. Срещу него е съставен акт за митническо нарушение и за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Последни новини