5% е ръстът на чуждестранните туристи през летния сезон


Близо 5% е ръстът на чуждестранните туристи през летния сезон. Това съобщи пред журналисти в Поморие заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който участва в среща-дискусия по проект „Разработване на стратегия за бранд „България", продуктови и регионални брандове и въвеждане на интегриран бранд мениджмънт".

Толкова е и ръстът на приходите спрямо миналата година, посочи още Маринов. В момента в парламента тече процедура по приемане на бюджета за следващата година и в него са предвидени средства за национална реклама.

„Имаме и около 20 млн. лв. по ОП „Регионално развитие" за различни проекти, които ще бъдат реализирани в началото на следващата година. Става въпрос за интегрирана кампания за насърчаване на вътрешния туризъм, интегрирани рекламни кампании на шест водещи пазара – Германия, Русия, Украйна, Полша, Румъния и Швеция. Ще има средства и за иновативни рекламни материали за пилотно участие в специализирани борси и изложения в страната и чужбина. В момента доразработваме документацията, за да може да бъдат обявени обществени поръчки и да може да се кандидатства по тях и най-добрите да спечелят", посочи заместник-министърът.

По думите на Маринов все още не са завърши записванията за зимния туристически сезон в Израел, но около 20% е спадът на израелски туристи в България, към момента.

Последни новини