Христо Стоичков пристига в Бургас за премиерата на биографичния си филм


Легендата на българския футбол Христо Стоичков идва в Бургас на 5 ноември за премиерата на биографичната едноименна лента – „Стоичков".  Филмът ще бъде прожектиран от 19.30 часа в кино Синема сити /ет. 2/ в МОЛ „Галерия". Преди това в 16.00 часа „Модерният ляв" ще посети децата от Дом „Ронкали" и ще им подари футболни топки.

Легенда, скандалждия, идол, бунтар, гений, луд – това са само някои от определенията, с които Христо Стоичков е бил наричан през годините. Всички те описват малка част от противоречивата личност на най-популярния българин по света.

„Стоичков" /2012, времетраене 90 мин./ e биографичен филм, посветен на живота и професионалната кариера на най-известния българин по света. В него участват световноизвестни имена, като един от най-легендарните футболисти и треньори на всички времена Йохан Кройф – треньор на Стоичков в най-бляскавия период в кариерата му в „Барселона" и негов ментор в живота.

Участие в лентата имат още великият тенор Хосе Карерас – фанатичен фен и приятел на Стоичков, съотборниците му в знаменития дрийм-тим на „Барселона" Чики Бегеристайн, Алесанко и Еусебио, мениджърът на Стоичков Хосе Мария Мингея /мениджър също на уникални футболисти като Марадона, Ривалдо и Роналдо/, Жорди Пужол – президент на Каталуния от 1980 до 2003 г. /най-влиятелният политик в каталунската история/.

Сред българите, които участват във филма, са знакови за футбола имена като Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов. И още: актьорът Валентин Танев и цигуларят Васко Василев. Специална роля има актьорът-легенда на българското кино Иван Иванов /„Всичко е любов"/.

В предстоящия биографичен филм за Стоичков, режисьорът и сценарист Борислав Колев разказва вдъхновяващата истинска история за едно изключително професионално израстване, граничещо с предела на човешките възможности, и многобройните лични жертви, които е трябвало да бъдат направени по пътя. „Зрителите ще се срещнат с един Стоичков, който се различава драстично от неговия клиширан медиен образ – такъв, какъвто не го познават, и на места, където не са го виждали", обещава Борислав Колев.

„Стоичков" тръгва по кината в България от 2 ноември 2012.

Последни новини