Жената с амнезия е пенсионирана учителка от Добрич


Издирването на самоличността и близките роднини на жената, която повече от седмица престоя в Пето районно управление на полицията в Бургас, след като е била намерена на улицата в кома, приключи успешно, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция.

Жената, която твърдеше, че се казва Ивана Бобева, всъщност е Божидарка Димитрова и е на 67 години. Родена е в Добрич, като последната й адресна регистрация е в същия град. Била е учителка по български език и литература, но след смъртта на съпруга си, връзката със сина и дъщеря й се раздалечила.

Незнайно как Божидарка се озовала в Бургас, като почти година е пребивавала в крайморския град. В студените зимни месеци била настанена във временно общежитие, поддържано от Община Бургас, но след затварянето му за ремонт, Божидарка се озовала на улицата.

Открита е на 15.10.т.г. в безпомощно състояние в близост до сградата на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас и своевременно настанена за лечение в бургаската болница, като след двуседмичен престой е изписана в добро здравословно състояние.

Благодарение намесата на младши разузнавач Снежа Марковска – служител в сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас и младши разузнавач Красимир Которов при сектор «Криминална полиция» - ОДМВР – Бургас, Божидарка Димитрова е обявена за издирване, както в местен, така и в национален мащаб.

След популяризирането на историята на Божидарка в национална телевизия, близките й сигнализирали в бургаската полиция, че са я познали и са готови да пристигнат в Бургас, за да я отведат в дома й.

Около 14.00 ч. днес Божидарка Димитрова напусна Дома за временно настаняване на пълнолетни лица към ОДМВР – Бургас и заедно с дъщеря си отпътува от крайморския град.

Последни новини