Интерпол: Няма напредък в разследването на атентата в Бургас


Интерпол отчита липсата на напредък в разследването на атентата в Сарафово като аномалия въпреки общите усилия на много държави. Това съобщи за bTV генералният секретар на международната организация Роналд Ноубъл в навечерието на световната среща на Интерпол, която започва в Рим днес.

За Интерпол било необяснимо как след като се разполага със снимка и видео на самоубиеца атентатор все още няма информация за неговата самоличност, заяви Роналд Ноубъл. Самата световна полицейска организация е използвала своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев.

Над 600 експерти по антитероризъм, ръководители на тайни служби и 103-има министри на вътрешните работи се събраха в италианската столица за годишна среща, на която ще сверят часовници за новите заплахи пред света и инструментите, с които да бъдат преборени. Между тях е и вътрешният министър Цветан Цветанов, който в рамките на събитието ще се срещне с генералния секретар на Интерпол. Тема на разговор между двамата ще бъде съдействието, което Интерпол може да окаже в разследването на атентата в Бургас.

Последни новини