Оставиха в ареста либерийците, измамили бургаски бизнесмен


Двамата либерийски мошеници, които измамиха бизнесмен с обещанието да утроят парите му по химичен път, остават за постоянно в ареста. Мъжете са обвинени в измама в особено големи размери.

Прокуратурата в Бургас ще поиска най-тежкото наказание - 10 години затвор и конфискуване на половината им имущество.

Двамата се представили пред бургаски бизнесмен за бивши морски пехотинци и обяснили, че разполагат с магическа технология за утрояване на банкноти, която се използва в тайните служби. 26-годишният предприемач им дал 130 хиляди евро, срещу които обаче се сдобил с бели хартийки.С помощта на Интерпол, службите проверяват дали двамата не са автори и на други подобни измами в страната и в чужбина.

„Те фигурират поне с три паспорта. В Бургас и София имат посочени адреси, но предстои извършване на проверки в цялата страна, предвид получените съобщения, че същите биха могли да бъдат извършители и на други такива, които са заявени като извършени престъпления от различни пострадали лица", казва Мария Маркова - говорител, Районна прокуратура – Бургас.

Либерийците, които твърдят, че имат легален бизнес, а единият е с висше образование, отричат да се занимават с измами. Казват, че дошли у нас, за да опознаят страната ни.

Последни новини