Реанимобил за спешни случаи получава Бургас от Израел


Специално оборудван реанимобил ще получи като дарение Бургас, в знак на признателност, за бързата и компетентна логистична и медицинска помощ, която беше оказана на пострадалите от атентата на летището в Сарафово.

Това ще стане на тържествена церемония, на която ще бъдат връчени  благодарствени грамоти  на всички медици, служители на аерогарата, помогнали на пострадалите в  терористичният акт израелци.

„Специални благодарности ще бъдат изказани  и на кмета на Община Бургас Димитър Николов, който оказа огромна помощ и показа голяма загриженост към нашите сънародници". Това заяви Н. Пр. Шаул Камиса – Раз, извънреден и пълномощен посланик на Израел в България по време на среща с кмета Димитър Николов.

На срещата присъства Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас.

Дипломатите и кметът обсъдиха  техническите възможности в Бургас да бъде въведена високотехнологична система за пълно 24-часово видеонаблюдение на целия град и стратегически транспортни обекти.

"Необходимо е много прецизно заснемане, особено около летището, ЖП и автогари. Изискването на Община Бургас ще е  видео информацията да се съхранява дълго време на сървъри, с висока  защита", уточни Димитър Николов.

Градоначалникът сподели пред посланик Шаул Камиса – Раз,  че хотелиери по Южното Черноморие са проявили интерес да се срещнат със специалисти от Израел, които се занимават с охрана на туристически обекти.

Предстои скоро в Бургас да пристигнат специалисти, в различни области на медицината, които да консултират своите колеги. Идеята е в бъдеще да бъдат създадени специализирани клиники за диагностика и лечение на различни болести.

Последни новини