Корейски инвеститори с интерес към индустриалната зона в Бургас


Преференциални условия за корейски инвеститори в новата индустриална зона може да предложи Община Бургас. Това заяви кметът Димитър Николов на среща с Н.Пр. Чън Би-хо, Извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в РБ. На срещата присъства и зам.кмета по финанси Красимир Стойчев.

Посланикът от своя страна се ангажира да запознае потенциалните инвеститори с възможностите, които им предлага Бургас за бизнес проекти.

"Конкурентите условия за бизнес, могат да накарат големи компании да преместят производствата си тук", заяви още Н.Пр. Чън Би-хо.

Дискутирана бе и възможността са сътрудничеството в областта на интегрирания градски транспорт и опазването на околната среда.

Н. Пр. Чън Би-хо заяви, че съществува реална възможност в Бургас да бъде изграден Българо- корейски научно- изследователски институт към БАН.

Кметът Димитър Николов запозна посланика с предимствата на морския град за реализирането на този амбициозен проект.

По-късно Н. Пр. Чън Би-хо посети университета "Проф. Д-р Асен Златаров" , където се срещна с ръководството му и разгледа научно-изследователските лаборатории по биомедицина, по наноматериали, лабораторията па математическа химия.

Последни новини