Ерик Мартин от Mr Big: Подкрепям Бургас за културна столица


Вокалистът на легендарната рок група Мr Big заяви, че подкрепя кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа през 2019 г.

"Аз ще бъда рекламното ви лице по света в тази кампания" - това каза днес Ерик Мартин при срещата си с кмета на община Бургас Димитър Николов. Любимецът на поколения меломани е в Бургас по повод свое клубно участие в града - част от първото самостоятелно акустично турне на музиканта.

Мартин сподели, че това е първата му среща с кмет и въпреки че усещането е странно, се чувства доста комфортно. Вокалът на Mr Big изпробва кметския стол и получи покана от Николов да бъде "кмет за един ден". Мартин заяви, че няма нищо против и би се връщал още много пъти в Бургас, достатъчно му е да знае, че хората тук харесват рок енд рол. Той заяви желание да участва с групата си на фестивала Spirit of Burgas в някое от следващите издания.

Ерик Мартин си тръгна от срещата с бургаския кмет със значка "Аз подкрепям Бургас 2019", която веднага закачи на ревера си, както и с тениска с надпис "Аз съм бургазлия".

В официалната книга за автографи на Община Бургас вокалът на Mr Big написа: "На моя нов най-добър приятел - кмета на Бургас. Вие сте истинският Mr Big".

Един от най-големите хитове на групата Mr Big "To Be With You" e написан от Ерик в тийнейджърските му години. Песента покорява света през 1991 г., когато излиза като част от албума "Lean Into It".

Американската рокбанда Мr Big се разпадна през 1997 г. и се събра отново през 2009-а. През 2011 г. излезе с нов албум - What If. Музикалната история ще ги запомни с хитове като "Wild World", "Green-Tinted Sixties Mind", "Just Take My Heart", "Addicted to that Rush", "Colorado Bulldog" и "Take Cover".

Последни новини