Симеон Дянков: Може да има коледни добавки за пенсионерите


Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че има вероятност пенсионерите да получат коледни добавки.  „Ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета ще има коледни надбавки", заяви министър Дянков, който днес  посети крепостта Урдовиза в Китен.

"За първи път от 2008 година насам завършихме септември с излишък, октомври също бе добър месец.  По предварителни данни ще имаме балансиран бюджет, така че и,  ако  ноември е добър, може би ще има коледни надбавки за пенсионерите, но за да не сме популисти, гледаме бюджета за ноември", каза Дянков.

По негови думи пенсионерите тази година са около 2 150 000 души и за надбавки ще е необходима значителна сума, затова отпускането им зависи от изпълнението на бюджета.

Министър Дянков бе категоричен, че и тази година държавните служители няма да получат 13-та заплата.

„Откакто аз съм министър, никога не е имало и няма да има.  На тях им се плаща, за да си вършат работата. Променихме Закона за държавния служител от месец август, така че по-добрите служители получават до 30% гъвкаво заплащане, но извън това няма да има никакви допълнително пари", каза Дянков.

Последни новини