Археологическите находки няма да спрат разширението на пътя Сарафово-Поморие


Народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков провериха на място извършването на ремонтните дейности по разширението на пътя Бургас- Слънчев бряг в първия участък Сарафово – Поморие.

Бургаските депутати се срещнаха с директора на Областното пътно управление Митко Порязов и директора на фирмата изпълнител на проекта. Заедно те инспектираха разширението на пътя и обсъдиха откритите в участък от около 50 метра следи от археология от римско време.

„Разширението на участъка Сарафово-Поморие и превръщането му в четирилентов път продължава. Проведохме нужните разговори и имаме уверението, че работата по обекта няма да бъде спряна заради откритата в участъка археология. Смятам, че ще намерим адекватен механизъм за съвместна работа с археолозите, които ще наблюдават ремонтните дейности, и сроковете за изпълнението на проекта ще бъдат спазени", коментира бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Работата по отсечката Сарафово-Поморие вече е факт. Въпросният пътен участък е от огромно значение за Бургаски регион, с разширението му ще се облекчи трафикът и ще бъде повишена пътната безопасност", сподели Иван Вълков, който е и председател на парламентарната Комисия по информационни технологии и съобщения.

Следващият етап, към който народните представители от ГЕРБ-Бургас са насочили усилията си, е ускорение на процеса по стартиране на строителството на обходите при Ахелой и Поморие. Стартът на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг бе даден в края на месец септември тази година. Средствата за отсечката Сарафово – Поморие са отпуснати от държавния бюджет.

Последни новини