Малък градски театър гостува в Бургас с черната комедия „Демонът от Скопие”


Най-новият спектакъл на Малък градски театър "Демонът от Скопие" ще гостува в Бургас на 26 ноември. Постановката на Дино Мустафич ще се играе в Дома на Народната армия /ДНА/ в морския град, а началото е 19,00 часа.

„Демонът от Скопие" е черна комедия, която към финала започва да клони към социална утопия, за да се върне отново в руслото си с неизбежно примирение, че в мутризирания балкански свят въздаването на справедливост е възможно само в мечтите. С визията на Жельо Желев, интонациите на Георги Първанов и жестовете на Бойко Борисов, когато прерязва поредната лента, актьорът Владо Пенев ще направи невероятното: ще оправдае народното отмъщение.

Главната роля в спектакъла е поверена на Филип Аврамов /Коце/, който влиза в образа на демона на справедливостта. Аврамов играе в комедийния сериал „Домашен арест", помним го от знаковия за българското кино филм „Писмо от Америка", а само преди няколко месеца грабна наградата за най-добър актьор на фестивала „Златната роза" във Варна.

В ролите любителите на театралното изкуство ще видят още Ирини Жамбонас, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Петър Калчев, Евгени Будинов, Владимир Димитров, Стоян Младенов, Илка Зафирова, Иван Петрушинов.

В оригинал пиесата носи заглавието Демонът от Дебър мaaлo и е написана по поръчка на Dramski театър, Скопие за неговата 60-та годишнина като авторът Горан Стефановски е разиграл брутално канибалска история, реципрочна на социалния канибализъм, който връхлетя Балканите.

„Демонът от Скопие" е и смешна, и тъжна, и истинска, и абсурдна история за балканските ни нрави, която няма да ви остави да скучаете. Билети за постановката вече се продават на касата на ДНА.

 

Последни новини