Крадци на кабели оставиха без ток родилното в Бургас


Крадци на кабели оставиха без ток родилното отделение на бургаската болница, съобщиха от полицията. 

Около 23.45 ч. на 12-ти ноември в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за извършена кражба на меден проводник, захранващ МБАЛ - Бургас, вследствие на която е преустановено захранването по електропреносната мрежа на болницата.

Установено е, че около 22.00 ч. на 12.11.т.г. прекъсва електрозахранването към родилното отделение на бургаска болница,  като дежурния техник констатира, че има откраднат захранващ кабел и започва да отстранява аварията. Около 23.45 ч. след уведомяване на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е сформирана дежурна оперативна група, която установява, че от трафопоста, разположен в двора на МБАЛ – Бургас, е откраднат около 60 метра многожилен кабел / в трафопоста е проникнато от канализационна шахта, намираща се в района на болницата/.

От последвалата проверка на околността, в района на ж.п. линията в близост до МБАЛ – Бургас, под моста са открити купчина от 30 парчета кабел от по 1,50 м. и един кабел от 14 метра, отговарящи на описания от дежурния техник откраднат проводник. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.

Последни новини