Австралиец преби румънка след пиянска свада в Бургас


Австралиец преби приятелката си румънка в Бургас след пиянска свада, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

На 12.11.т.г. около 00.15 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за нарушаване на нощната тишина от апартамент, разположен на бургаската улица «Калофер» № 30, ет. 5 – установено е, че от апартамента се чува силна музика, както и два гласа / мъжки и женски, спорещи на английски език/.

В един момент служителите чули, че жената започнала да вика за помощ. Опитали се да накарат намиращи се в апартамента да отворят входната врата, като в този момент получили информация, че мъж, преминавайки по покрива на кооперацията, влязъл в терасата на съседен апартамент, собственост на 35 годишен бургазлия. Българинът оказал съдействие на полицаите, които задържали 44 годишния австралийски гражданин – Д.К., отседнал под наем заедно с приятелката си в апартамента на петия етаж, от който се чувала силната музика.

Междувременно със съдействието на служители от «Спасителни дейности» към Регионална служба «Пожарна безопасност и защита на населението» е отворена входната врата на жилището, като в апартамента е открита пребита румънската гражданка С.Т., 29 годишна. При извършения медицински преглед е констатирано, че румънката има само леки телесни повреди.

Установено е, че австралиецът и неговата 29 годишна приятелка дошли в България на 09.11.т.г., като отседнали в апартамента на ул. «Калофер» под наем. В злополучната нощ и двамата употребили алкохол, като след спречкване Д.К. нанесъл няколко удара на С.Т. в областта на лицето и главата.

Д.К. е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч., като след изтрезняването му и оттегляне на жалбата от румънската гражданка, е напуснал Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.

Последни новини