Слагат видео камери в бургаската болница заради крадците на кабели


Директорът на МБАЛ – Бургас д-р Георги Матев поиска съдействие от областния управител Констанин Гребенаров заради зачестилите кражби на електрически кабели в болницата.

За втори път в рамките на два месеца крадци режат кабелите на здравното заведение. Това поставя в реален риск живота и здравето на пациентите, коментираха от болницата. Заради наглите набези операционните, реанимация и родилното отделение на два пъти останаха без електрозахранване.

За да търсят решение на проблема днес в кабинета на Гребенаров на среща бяха поканени директорите на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев и на ОД на МВР Милен Димитров, началникът на Пето Районно управление Иван Вълков, Николай Полихронов - ръководител КЕЦ- Бургас, представител на РЗИ- Бургас. Спешните мерки за предотвратяване на кражбите, които ще бъдат взети от днес са заваряване на 8-те шахти, през които е установено, че проникват крадците. От ОД на МВР ще осигурят засилено полицейско присъствие в района на болницата, а утре започва изграждане на СОТ и видео наблюдение.

От своя страна директорът на МБАЛ-Бургас заяви, че болницата е готова да поеме всички допълнителни разходи, ако те ще гарантират сигурността и нормалното функциониране на болничното заведение, което обслужва нуждите на цяла бургаска област.

Последни новини