Дон Жуан, Лелята на Чарли и Пепеляшка гостуват в Бургаската опера

Снимка: Интернет


Прелъстителят Дон Жуан, невероятно смешната Леля на Чарли и красивата Пепеляшка са образите, които ще властват на сцената до края на месец октомври.

„Афишът ни включва заглавия от операта, мюзикъла и балета и ще зарадва любителите на различните жанрове”, споделят от Държавна опера – Бургас.

Първи на сцената ще излезе най-прочутият любовник – Дон Жуан, в чийто образ ще се превъплъти магнетичният бас Делян Славов. Произведението от Моцарт ще бъде изиграно  на 26-ти октомври от 19:00ч. Сред солистите са Костадин Мечков, Мария Цветкова, Георги Султанов, Тошо Герджиков, Шмилена Султанова и Петър Тихолов. Дебют в ролята на младоженката Церлина, чиято красота изкушава Дон Жуан, ще направи очарователното мецосопрано Йоана Кадийска. Гостуващ диригент е американецът Джеръми Робъртс.

На 28-ми октомври пламенната любов и драматични страсти рязко се сменят със смях до сълзи. За това ще помогне комикът Мариан Бачев, който ще влезе в полата на Лелята на Чарли. Защо и как можете да видите този петък  от 18:00ч. в залата на Операта. Режисьор на представлението е Николай Априлов, когото много от зрителите помнят от легендарното предаване "Като лъвовете". В ролята на Френкърт Беберлей (Бебз) ще се превъплъти  Мариан Бачев, а в тази на Джек Чесни -  Бранимир Недков. Чарли Уейкъм и Енни ще бъдат изиграни от Йордан Христозов и Весела Апостолова, Кети Ведън и доня Лусия от Людмила Михайлова и Магдалена Георгиева, Елла Дели и Стивънс Спетли от  Дарина Запрянова и Петър Тихолов, а сър Франсис Чесни и Брясет от Веселин Спасов и Мирослав Димитров. Диригент е Красимир Къшев, а концертмайстор Христо Белчев.

Последният ден на октомври е запазен за магията на балета. За първи път тази година на сцената на Бургаската опера ще бъде представена „Пепеляшка”. Тя ще се играе на 31-ви октомври от 19:00ч. и е чудесен начин родителите да въведат децата си в света на танца. В ролите  на Пепеляшка и Принца ще видим изящните солисти Веса Тонова и Емил Йорданов. Примабалерината Веса Тонова спечели сърцата на бургазлии и с превъплъщението си в главната роля в „Лебедово езеро” преди няколко месеца. 

Последни новини