"Часът на поета" на остров Св.Анастасия

Снимка: Морски вести


На 17 май /сряда/ за трета поредна година Бургас ще е домакин на "Часът на поета" - събитие в рамките на майските срещи на славянските творци "Свято слово". То се организира от Бургаска писателска общност и ще се проведе на Острова. Цените за двупосочен билет с кораб "Анастасия" са преференциални за всички почитатели на поезията - 7 лева на човек в двете посоки.

Писателите и техните гости ще пътуват към Острова в 10.00 часа. Присъединете се към творческия празник. Очакваме Ви!

 

ПРОГРАМА

"Свято слово"

10:00 часа - Отпътуване от "Магазия 1" с кораб "Анастасия"

11:00 часа - Участие на бардове и конкурс за най-атрактивно представяне на авторска творба с участието на бургаски творци и гостите на "Свято слово" от Русия и Чехия. /Сцена на остров Света Анастасия/.

"Вдъхновени от Острова"

13:30 часа - Отпътуване от "Магазия 1" с кораб "Анастасия"

14:00 часа - На сцената на остров Света Анастасия ще бъдат прочетени първите творби от конкурс "Вдъхновени от острова". В него могат да участват всички гости на Острова, които са го посетили след 13.05.2017 г. Условието е да напишат в малките "Тефтерчета на твореца", които са на разположение в Лекарната на Острова, стихотворение или кратък разказ. Творбите ще се публикуват на официалната фейсбук страница на остров Света Анастасия и ще се оценяват от жури, съставено от представители на Бургаска писателка общност и председател Павлин Димитров - управител на остров Света Анастасия.

Наградите от конкурса "Вдъхновени от острова" ще бъдат обявени и връчени на 15 август - празника на остров Света Анастасия.

Последни новини