Летище Бургас откри новата база на Ryanair

Снимка: Морски вести


Летище Бургас отпразнува откриването на новата база на Ryanair. Базата ще прибави 11 нови маршрута и се очаква да обслужи 250 000 клиенти годишно. Това е втората база на Ryanair в България и №87 в Европа.

Новите дестинации са Братислава (2 пъти седмично), Дюселдорф Везе (2 пъти седмично), Франкфурт-Хан (2 пъти седмично), Краков (2 пъти седмично), Мюнхен Меминген (2 пъти седмично), Милано Бергамо (2 пъти седмично), Рига (2 пъти седмично), Жешов (веднъж седмично), Тел Авив (2 пъти седмично), Варшава Модлин (2 пъти седмично) и Каунас (веднъж седмично) .

"Тези маршрути ще допринесат директно за развитието на регионалния туризъм  и ще ни дадат нови възможности да се свържем с Европа. Очевидно е, че новата база е истински актив за икономическото развитие на региона ", коментира Улрих Хеппе, изпълнителен директор на „Fraport Twin Star Airport Management“ АД, компанията, която управлява Черноморски летища.

В Бургас, Олга Палонка, мениджър продажби и маркетинг за Ryanair, заяви: „Имаме удоволствието да открием новата база в Бургас с един базиран самолет – инвестиция от 100 милиона долара –  и 11 нови маршрута, които ще осигурят 250 000 клиенти и 187 работни места на летището“.

За да отпразнува новата база, Ryanair пуска билети на цени започващи от 9.99 евро. Тази оферта е за пътувания от Бургас през април и за резервации, направени до полунощ в петък, 30 март, на www.ryanair.com.

 

 

Последни новини