Награждават победителите в литературния конкурс „Петя Дубарова“

Снимка: Морски вести


В 17.30 часа на 11 май, петък, ще започне церемонията за връчване на наградите в литературния конкурс "Петя Дубарова", който се провежда за двадесет и първи път в памет на емблематичната бургаска поетеса. Мястото е залата в КЦ "Морско казино", носеща нейното име.

Организатори на конкурса са Община Бургас, Министерство на образованието и науката /РУО - Бургас/ и Къща-музей "Петя Дубарова". Тази година участниците са 219. За най-добрите са подготвени призове за първо, второ и трето място в категориите поезия и проза. Голямата награда на Община Бургас ще получи победителят в поетичната категория - диплом и пластика "Полет" на Ненчо Русев. Ще бъдат връчени още десет поощрителни награди, както и специални награди на в. "24 часа", РУО - Бургас и други партньори на събитието.

Победителите определи 5-членно жури с председател проф. Владимир Трендафилов - преводач-англицист, поет, критик, публицист. Членове са писателите Диана Петрова, Рене Карабаш, Иван Сухиванов и Мартин Колев. Имената на първенците ще узнаем утре, а наградените творби ще бъдат включени в сборника "Петя - пристан зелен".

Последни новини