Данъчните „арестуваха“ работещи на черно съоръжения по централната алея на Слънчев бряг

Снимка: Морски вести


Хотелите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг показват добра финансова дисциплина и отчитат реалната запълняемост на легловата база. С малки изключения, няма сериозни пропуски при отчитането на оборотите, това показват резултатите от мащабни контролни действия на НАП спрямо хотелската база на територията на целия курортен комплекс.

Екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас извършиха едновременна проверка на 18 хотела. Контролните действия обхванаха както отчитането на оборотите, така и инспекция по отношение на осигурителното законодателство и сключените трудови договори с наетите за сезона лица. В пет хотелски комплекса са установени пропуски във връзка с несвоевременно отчитане на дневния и месечен оборот, за което ще бъдат съставени пет акта.

В хода на контролните действия и след  контролни покупки, екипите на „Фискален контрол“ иззеха атрактивни развлекателни съоръжения от типа боксова круша и висилка, с които се извършва търговска дейност по централната алея на курорта „Слънчев бряг“. Причина за мярката бе работа без касови апарати и неизяснена собственост.

Въпреки че се забелязват и драстични нарушения на данъчното законодателство, фискалната дисциплина по Южното Черноморие се подобрява и контролната кампания на НАП дава резултат. Освен ръст на оборотите, от приходното ведомство в морския град на база резултатите от проверките през месец юли отчитат и спад в нарушенията.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронната поща на infocenter@nra.bg .

Снимка: Морски вести

Последни новини