Откриват изложбата на бургаските фотографи “Усещане за черно и бяло"

Снимка: Морски вести


Сдружение "Бургаска Фотографска общност" за пореден път ще провокира жителите и гостите на град Бургас с атрактивни творби на своите членове. На 17 септември, понеделник, от 18.30 часа в галерията на  "Дружество на художниците-Бургас", залата на "Александровска" №22, творците от Сдружение "Бургаска Фотографска общност" Ви канят на откриването на своята изложба "Усещане за черно и бяло". Тя ще е отворена за разглеждане до 30 септември тази година.

Осемнадесетте автори, сред които има двама артисти на FIAP (Artiste FIAP, Mеждународна организация за фотоизкуство със седалище в гр. Берн, Швейцария), златни и сребърни медалисти и носители на призове от национални и международни фото салони,  показват  47  творби, в които изразяват своя поглед и усещане за красотата на света в  черно и бяло.

Сдружение "Бургаска Фотографска общност" е една от значимите културни институции на Бургас. Нейните членове утвърждават реномето, събитията, традициите и културната слава на града не само в България, но и в общия ни европейски дом и по света.  Те са участвали  в международни салони и изложби в Италия, Гърция, Дания, Полша, Турция и в други страни.  БФО участва в културния календар на града  с традиционната си годишна изложба, с изложбите "Черно и Бяло", "Бяло", "Приказки за Ева", изложби по  случай деня на морето,  за градска мобилност, международния морски ден,  135 години "Пристанище Бургас" и други.  

Изложбата "Усещане за черно и бяло" е четвъртата по ред реализирана от авторите на Сдружение "Бургаска Фотографска общност" за 2018 година. Творбите могат да бъдат видяни още в страниците на фотографите, на интернет страницата на организацията: bfo.bg; във Facebook групата "Бургаска фотографска общност".

Последни новини