Инициативата „Културен Бургас“ на депутатите от ГЕРБ продължава с „Живкопис“ и класическа музика

Снимка: Морски вести


С изложба на известния бургаски художник Живко Иванов и участие на талантливи ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ продължава инициативата на бургаските депутати от ГЕРБ в парламента. На 7 ноември (сряда) от 11.30 в Клуба на народния представител народните представители от цялата страна ще усетят магията на „Живкопис“. По традиция Живко Иванов работи до последно върху платната, които ще изложи. И този път някои от тях ще бъдат завършени дни преди събитието. Самостоятелните изложби на художника вече нахвърлят 50, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. Живко Иванов е носител на бургаската награда „Художник на годината”.

„Културен Бургас“ се завръща и с участие на талантливите  ученици с музикалния педагог Румяна Драголова от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“: Милана Кан, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов, Даниал Хайдер и Таисия Трендафилова. Репертоарът на квинтетa ще бъдат популярни пиеси- „Менует от Бетовен“ и „Марш на ловците“ от Вебер.

Идеята на народните представители е да направят колегите си в НС съпричастни към различни страни от културния живот на Бургас и региона. Досега в кулоарите на парламента бяха изложени картини на бургаските творци Георги Баев, Георги Андонов, Йордан Маринов, проведен бе и базар с книги на бургаски автори.

Снимка: Морски вести

Последни новини