Фрегатата „Дръзки” ще участва в операцията на НАТО „Sea Guardian - 2018”

Снимка: Морски вести


Официална церемония по изпращането на фрегатата „Дръзки” от състава на Дивизион патрулни кораби на Военноморските сили за участие в операцията на НАТО „Sea Guardian - 2018” се проведе днес, 16 ноември, в Пункта за базиране в Бургас. 

Фрегатата ще участва в операцията на Алианса като част от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО в Средиземно море.

Плаването на българския кораб ще протече на няколко етапа. След преход до пристанище Суда и участие в учение от типа PASSEX с кораб от състава на ВМС на Република Гърция, фрегатата „Дръзки“ ще се включи в сформирането на тактическата група. В състава на групата фрегата „Дръзки” ще участва в операцията на НАТО „Sea Guardian” и в учение на израелските ВМС „Crystal Sea”.

В пристанище Хайфа ще се извърши разбор на участието в операцията на НАТО и в учението на израелските ВМС. При напускането на пристанище Хайфа, българският военен кораб ще се включи в учение от типа PASSEX с кораби от ВМС на Израел.

На церемонията по изпращането на фрегатата „Дръзки“ командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков пожела на екипажа успешно изпълнение на поставените задачи и безаварийно плаване.

Последни новини