Депутати обогатиха библиотеката на парламента с издания на бургаски автори

Снимка: Морски вести


Дарение от книги на бургаски автори, които ще обогатят фонда на библиотеката в НС, направиха народните представители от ГЕРБ. Идеята бе обсъдена по време на Есенните литературни празници в Бургас между Диана Саватева и представители на писателската общност в морския град.

Така, ден преди Никулден, в колекцията на парламента от днес вече има стихосбирки на емблематичните Христо Фотев и Петя Дубарова, издания на Недялко Йорданов, който тази година представи най-новите си стихове на авторски рецитал в Бургас. Сред предоставените издания са включени още много представители на бургаската писателска общност. Присъстват и творби на тазгодишната носителка на „Златен Пегас“ Керана Ангелова, както и на останалите наградени на церемонията преди дни Роза Боянова, Николай Фенерски и Милка Иванова. Книгите бяха приети от началник отдел „Библиотека“ Десислава Радева.

От ръководството на библиотеката приеха с готовност идеята на Димитър Бойчев бургаските автори да имат своя представителна лавица. Инициативата на цялата група депутати от ГЕРБ е отворена, бургаската колекция в парламентарната библиотека периодично ще бъде допълвана с нови издания. По този начин се насърчава и продължава идеята на Община Бургас, която реализира и финансира издаването на книги на бургаски автори след селекция на ръкописи и проведен конкурс.  

Последни новини