С церемония в холивудски стил откриват "София филм фест на брега"

Снимка: Интернет


С много блясък в холивудски стил ще стартира 17-то издание на "София филм фест на брега". Ефектно художествено осветление в различни цветове ще преобрази сградата на ДТ "Адриана Будевска" в четвъртък, 14 март, когато се открива фестивалът.

Гостите на "София филм фест на брега" ще имат възможността да се докоснат до магията на голямата филмова индустрия. Те ще влизат в драматичния театър, където е разположен кино салонът, по червен килим. Парадната пътека ще бъде осветена от множество прожектори както при световните филмови форуми.

Няколко атрактивни флашмоб изпълнения ще подгреят атмосферата преди старта на "София филм фест на брега".

Те ще са дело на танцова школа ДЮН, а първото от тях ще се проведе на 13 март от 18:00 часа пред сградата на Община Бургас. По-смелите минувачи могат да се включат в изпълнението на култовото музикално парче на Фарел Уилямс - "Happy".

Акцентът в програмата на "София филм фест на брега" тази година е поставен върху българското кино, съобщават организаторите. Фестът се открива с лентата "Живи комини" на режисьора Радослав Спасов. Финалът ще бъде поставен с филма "Ирина" с режисьор Стефан Китанов.

Една от най-чаканите прожекции е на спечелилия три награди "Оскар" "Зелена книга" с участието на българския актьор Димитър Маринов. Лентата на режисьора Питър Фарели ще бъде показана на 15 март от 20:00 часа. Поради големия интерес организаторите решиха да направят извънредна прожекция на 16 март от 13:30 часа.

В предпоследния ден от "София филм фест на брега" ще бъде показан филмът "Трампа", в който може да видим Петя Дубарова в единствената ѝ роля на екран.

Филмовите прожекции ще се състоят в Общинско кино АБ в ДТ "Адриана Будевска" от 14 до 22 март. Билети се разпространяват на касата на театъра, а при покупка на карта за повече прожекции, ще получите отстъпка.

https://www.youtube.com/watch?v=QzXrhw-8BdY

Последни новини