Транспортна фирма плати 2 205лв., спряха ѝ автобус с пътници, заради липса на винетка

Снимка: Морски вести


Транспортна фирма от Бургас изпадна в патова ситуация след гаф на тол системата. На 29-ти март от  „М-Бус” заплатили чрез банков превод 26 електронни винетки на обща стойност 2 205лв., като за извършеното плащане получили обратен e-mail.  Проверка в банковите им извлечения показала, че в същия ден е направен изходящ бюджетен превод за посочената сума от „М-БУС” към Национално тол управление. Така от  превозвача мислили, че всичко е изрядно, докато няколко дни по-късно техен автобус  с пътници не бил спрян между  Каблешково и Ахелой.

„Първоначално помислихме, че това е първоаприлска шега, но за съжаление се оказа истина. Останахме неприятно изненадани, че от тол полицията са съставили акт на шофьора, че кара без винетка, при положение, че сме извършили плащането още на 29-ти март и имаме документи за това. Обяснението им  обаче било, че в тол системата няма отчетено плащане. Тогава си зададох въпроса къде тогава са отишли парите? Притеснени сме от факта, че в същия ден сме платили винетните такси на още 25 автобуса, които превозват пътници по междуградски направления”, заяви управителят на „М-БУС” Румен Христов.

В момента от фирмата имат няколко варианта. Единият е да платят глоба по съставения акт, макар вече да са заплатили за винетка, а другият да си търсят правата по съдебен път.

„Подобни пропуски в тол системата  затрудняват нашата работа и създават неудобство за пътниците. Не ни се струва редно да заплащаме за услуга, а след това да бъдем санкционирани, заради чужди грешки”, заяви Румен Христов. 

Последни новини