Има нужда от карта с точните граници на комплексите в Бургас

Снимка: Морски вести


Ще бъде ли изработена и качена, на сайта на общината, дигитална карта с точните административни граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на Бургас? Питане по тази тема е внесено в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев.

Той обръща внимание, че от проведени срещи е установил, че много малко бургазлии са наясно къде точно минават административните граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на територията на града.

"Към мен се обърнаха и живущи в Централна градска част (ЦГЧ), между улиците “Христо Ботев“ и „Цар Петър“ от една страна, и „Гладстон“ от друга, с оплакване че таксиметровите компании и агенциите за недвижими имоти упорито определят местоживеенето им не в ЦГЧ, а в ж.к.“Възраждане“. Така пише дори и в официалната страница на град Бургас в интернет-енциклопедията „Уикипедия“. Според хората, това освен, че не е вярно, но и по изкуствен начин занижава стойността на имотите, които отдават под наем или продават, тъй като ги определя, не като разположени в центъра на града, а в един от жилищните му комплекси", пише Георги Дракалиев до кмета Димитър Николов.

Съветникът казва още, че сериозно объркване причинява фактът, че в Бургас съществуват едновременно ж.к. „Възраждане“ и център за административни услуги (ЦАУ)„Възраждане“, които обаче нямат нищо общо помежду си, тъй като обхващат съвсем различни части от територията на града.

"Това действително е проблем, който най-лесно може да се разреши като ЦАУ получи друго название. А за улеснение на жителите на Бургас е удачно да бъде изработена дигитална карта с точните административни граници на жилищните квартали, комплекси и Центрове за административно обслужване, която да бъде поместена на официалната интернет-страница на общината", предлага общинският съветник.

Последни новини