12-то издание на Ретро парада в Бургас в подкрепа на малката Цвети

Снимка: Интернет


Тазгодишното изложение на Ретро автомобили в Бургас ще се проведе в подкрепа на 5-годишната Цвети, съобщиха организаторите от Авто-мото клуб Ретро.

Момиченцето е родено преждевременно и е с диагноза Детска церебрална парализа. Болестта е засегнала крайниците на детето и то има нужда от продължително лечение и операция в САЩ, за да може да ходи.

По време на автомобилното изложение ще бъдат поставени кутии за дарения. Всеки, който е съпричастен към съдбата на малката Цвети ще може да дари средства за лечението й.

12-то издание на Ретро парада в Бургас ще се проведе на 6 юли /събота/. Началото е 10.00 часа пред Пантеона. Очаква се в него да участват близо 200 автомобила и мотоциклета от България, Сърбия, Хърватия, Словения, Русия, Чехия и Хърватска.

Сръбски колекционер пристига с „Понтиак”, произведен през далечната 1931 година, от времето на сухия режим в Америка.

Любителите на ретро возилата ще видят дебют на Форд кабриолет от 1934 година. Реставрираният автомобил е единствен засега на Балканите и   пристига от Търговище. На изложението ще бъде представен и бутиков състезателен автомобил SIN CARS на колекционер от Велико Търново.

 

Снимка: Интернет

Последни новини