Кауза в помощ на недоносени бебета обедини учениците от Търговска гимназия - Бургас

Снимка: Морски вести


1100 лв. събраха учениците от Търговска гимназия - Бургас по време на благотворителна кампания, изцяло организирана от тях самите. Средствата са предназначени за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас и с тях ще бъде закупена специализирана апаратура - аспиратор, който се използва за почистване на дихателните пътища на недоносените бебета, докато са в кувьоз.

Всяка година училището  прави преглед на професиите, изучавани в него и демонстрира уменията на своите възпитаници, симулирайки реална работна среда. Организира се и благотворителен базар за различни каузи. Тази година учениците са решили да подкрепят болницата, като дарят събраните средства за Отделението по неонатология.

За базара са изработени сувенири с логото на гимназията, като цялата концепция, дизайнът, изработката, популяризацията на каузата и продажбата са извършени от учениците, сподели председателят на Ученическия съвет на гимназията Роман Антоненко. Заедно със съученичката си Маргарита Узунова, която е автор на графичната концепция, те предадоха събраните средства на началника на Отделението д-р Стилияна Томова. 

Дейностите на Ученическия съвет подкрепиха директорът на гимназията г-н Павел Чепов и педагогическият съветник г-жа Антоанета Димчева, които организираха посещение в УМБАЛ Бургас и запознаха учениците с работата на отделението. 

Последни новини