Задържаха хероин за милиони в Бургас

Снимка: МВР

 
Наркотикът – 55 кг, на стойност близо 2,5 млн. лв. по цени на съдопроизводството, е открит при рутинна акция на бургаските полицаи. Вчера униформените спрели микробус на кръговото кръстовище на входа на Бургас, направило им впечатление необичайното поведение на водача. При проверка на документите е установена самоличността му – 47 годишен мъж от Търговищка област. Последвал тест за употреба на наркотици, при който било констатирано, че мъжът е шофирал под влияние на метамфетамини. В хода на предприетото претърсване на превозното средство, полицаите открили двойно дъно, в което били укрити 110 пресовки с хероина.

След 24-часовото му задържане прокуратурата е повдигнала две обвинения на мъжа - за притежание на голямо количество наркотично вещество и за управление на МПС след употреба на наркотици, и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточни прокурор Георги Чинев.

Заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова и наблюдаващият образуваното досъдебно производство окръжен прокурор Ангел Георгиев дадоха висока оценка на постигнатото взаимодействието между ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура-Бургас, в резултат на което е разкрито и рекордното количество дрога. Те обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са назначени всички необходими експертизи, продължават и оперативните действия с цел документирането на престъплението.

Снимка: МВР

Последни новини