Стартира конкурсът за любовна проза „Млад разказвач“ – победителят ще получи 200 лева и диплом

Снимка: Интернет


От 14 декември 2019 г. можете да изпращате своите предложения за конкурса "Млад разказвач", който се провежда в памет на Атанас Радойнов. Могат да кандидатстват младежи в две възрастови групи: от 18 до 25 и от 26 до 35 години. Победителите в двете категории ще получат парична награда от 200 лева и диплом.

Ето и подробна информация за конкурса:

Стипендията "Млад разказвач" е учредена по идея на Сдружение Бургаска писателска общност и сем. Радойнови. Победителите се избират след конкурс, организиран от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя. Стипендията е ежегодна и се връчва на 14 февруари - Ден на влюбените. Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови. 

Условия за участие:

Разказите на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници, се изпращат в електронен формат, написани на Timеs New Roman 12, на адрес: bpo2015@abv.bg.

Срок за изпращане - до 14 януари 2020 г.

Награди:

Определените от журито за носители на стипендия "Млад разказвач", от всяка възрастова група по един автор, получават еднократна стипендия в размер на 200 лв. и диплом. Наградата се връчва от организаторите, на специална церемония с рецитал на номинираните автори, на 14 февруари от 18 часа в Дома на писателя.

Последни новини