Бургаският бизнес се включва със собствени средства за закупуване на медицинска техника и консумативи


Въпреки икономическата криза, пред които са изправени, бургаски фирми се включват със средства и продукти за обезпечаване на медицинска апаратура, предпазни средства и облекла, храна и напитки за справяне с тежката ситуация. В последните дни своето желание за съдействие изразиха десетки представители на бургаския бизнес, всеки според своите финансови възможности.

Днес собствениците на ИТ компанията "Дева Бродкаст" Тодор Иванов и на фирма "Мастерхаус" Павел Бошнаков обявиха, че всеки от тях ще дари по 50 000 лв. за закупуване на автохемотрансфузия за държавната болница УМБАЛ-Бургас и за нови апарати за обдишване.

Много бургаски фирми се включиха и с предоставяне на хранителни продукти, а културни институции с шиене на предпазни маски.

На сайта на Община Бургас е изписана банковата сметка за дарения, както и тук:

Община Бургас

Банкова сметка за дарения:

IBAN BG 08SOMB91308424151744

Банка: "Общинска банка" АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение - коронавирус
 

Постъпилите в дарителската сметка средства ще се използват за поръчката и обезпечаването на всички здравни заведения с медицинска апаратура, защитни облекла и предпазни средства, както и закупуването на по-големи количества дезинфектанти за обработката на града.

Общинският кризисен щаб благодари на всички фирми и физически лица, които се включват в битката за справяне с тежката криза.

Вашата помощ е важна за всички, които се борят за спасяването на човешки живот!

Последни новини