116 домакинства са подали заявления да получат нови печки на екологично гориво

Снимка: Морски вести


116 бургаски домакинства са подали заявления за безплатна подмяна на старите печки на дърва с нови уреди на екологично гориво към края на миналата седмица.

В края на месец март приключва приемът на документи по пилотната фаза на проекта, която предвижда подмяната на 80 отоплителни уреда.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по Основната фаза с вече подадената документация. По време на нея ще се подменят отоплителните уреди на още 1 914 домакинства.

За да осигури тази възможност, Община Бургас кандидатства и получи възможността да се включи в интегрирания проект по Програма LIFE - "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух".

По проекта може да кандидатстват жителите на Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник".

Приемът на документи продължава до 31 март на адрес гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. Процедурата се извършва при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на коронавирус.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране са публикувани на интернет страницата на Община Бургас:  https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238.

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите може да получат допълнителна информация и на телефон 056/ 84 38 91.

Последни новини