Туристите в Поморие няма да плащат за паркинг


До края на годината всички общински паркинги в Поморие стават безплатни. Това реши Общинският съвет в града. Изключение са паркоместата на Рибарско пристанище Поморие, заради специалния статут на съоръжението и изискванията за пропускателен режим. На територията на общината няма да има и репатриращ автомобил, тип „Паяк“. За неправилно паркирани автомобили ще следят командировани и налични полицаи от КАТ Поморие.

„Налага се да приемем факта, че до намиране на медицинско решение ще трябва да се научим да живеем съвместно с коварния вирус по нов и различен начин. Този нов начин на живот изисква и нов мироглед. Много бързо приоритетите ни се пренаредиха, а отговорното отношение един към друг стана основен принцип. Това е причината Община Поморие да предприема редица мерки, които да облекчат финансово както жителите, така и гостите ни.”, каза кметът Иван Алексиев.

С въвеждане на извънредното положение, Община Поморие бе от първите общини, които освободи от наем всички ресторанти и търговци, ползващи общински терени. Социално слабите, които ползват общински жилища, също са освободени от наеми. Наполовина са намалени наемите на общопрактикуващите и лекарите на индивидуална практика в МБАЛ Поморие. Плащането на местните данъци и такса смет с 5% отстъпка е удължено до 30 юни.

„Част от мерките са по предложение на туристическия бранш в Поморие, с които сме готови да обсъдим и други форми за стимулиране на бизнеса. Оптимист съм, че при добра организация и дисциплина ще можем да посрещнем туристи още през месец юли. Поморие е семеен курорт с най-дългата плажна ивица и с най-топлите и красиви есенни залези. Това ще нареди града ни сред най-предпочитаните места за почивка. Държавната политика също е насочена към стимулиране на вътрешния туризъм, което ще е в полза както на туристите, така и на местната икономика.”, допълни кметът Алексиев.

Последни новини