Съветник предлага вело обиколката на България да завърши в Бургас

Снимка: Морски вести


В Бургас да бъде проведен финалния етап на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България, настоява в докладна записка общинският съветник Георги Маринчев. Той предлага на местния парламент да допълни Спортния календар и да осигури финансиране за събитието.

Маринчев, който е зам.-председател на Комисията по спорт, деца и младежки дейности, мотивира искането си с получено писмо от Българската федерация по колоездене.

Обиколката на България е едно от най-старите и престижни състезания в Европа. Тя е включена в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Планира се събитието да се проведе от 28.07.2020 г. до 01.08.2020 г., като самият финал да бъде на 01.08.2020 г.

Към момента заявки за участие са подали над 40 отбора от цял свят, като Италия, Франция, Чехия, Полша, Белгия, Швейцария, Холандия, Казахстан и други. За пръв път в историята на обиколката ще бъдат поканени отбори от клас UCI ProTeam. Това са отбори, които имат право да участват в най-големите състезания в света, като обиколките на Франция и Италия, най-престижния еднодневен пробег Париж-Рубе и др.

Последни новини