Режисьори от Унгария, Австрия и Франция ще оценяват на Международен филмов фестивал – Бургас'2020

Снимка: Интернет


Петото издание на Международен филмов фестивал Бургас ще се състои в разгара на лятото 18 - 25 юли в пространството на Културен център "Морско казино".

Петчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма. То е в състав от уважавани кинаджии - унгарския режисьор и сценарист Ференц Тьорьок, австрийския режисьор Щефан Бохун и селекционера от Франция Денис Алканиз. Алканиз ще представи специално подбрана късометражна селекция, свързана със скейт културата. Събитието се реализира съвместно с френския фестивал "Tous Courts". Своя вот в селекцията на финалистите ще дадат актьора, режисьор и музикант Рушен Видинлиев, популярен с главните си роли в нашумелите ленти "Снимка с Юки" и "18% сиво" и популярния фотограф и оператор Александър Станишев.

За ценителите на стойностното кино и гостите на Бургас, организаторите са подготвили премиерни за България заглавия и филмови продукции, отличени на водещи европейски кино форуми , каквито са фестивалите Internationale Filmfestpiele Berlin /Берлинале/ и international Film Festival Rotterdam.

Международен Филмов Фестивал Бургас'2020 се организира от Фондация Модерат в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Филмовите прожекции са със свободен достъп.

За участие във фестивалната програма в Бургас ще пристигне режисьорът Борислав Колев, който стои зад суперуспешните ленти "Рокендрол" и "Стойчков". Сред присъстващите гости ще видим продуцентката Мария Ландова и актрисата Мариана Крумова с премиера на късометражния си филм "Свещеникът".Тук ще бъде и режисьорът Мартин Илиев и продуцентът на филма "Среща" - Ангел Иванов. За петото издание на фестивала ще пристигне и Еди Шварц, режисьор и сценарист на продуцирания от България, Белгия и Франция късометражен филм "Нощна смяна".

Последни новини