Обходът на Поморие е отворен за движение

Снимка: Морски вести


"Днес следобед ще бъде пуснат обходът на Поморие, за да може хората да се приберат. Другата седмица се надявам да започнем строежа на северния обход на Бургас и да може да се стига до Слънчев бряг без светофар. Доволен съм от това, което направиха строителите. Проектът се изпълнява със средства от републиканския бюджет и се пуска близо 2 месеца предсрочно." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който премина през 6-километровото трасе, което ще изведе трафика извън Поморие.

Заедно с премиера бяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Бургас Димитър Николов. На място ги посрещнаха кметът на Поморие Иван Алексиев, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министрите Жечо Станков и Атанаска Николова, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров, депутати и общински съветници.

“След края на летния сезон ще се положи износващият слой асфалт. Остават няколко довършителни работи, поради което е създадена временна организация на движение, с ограничение на скоростта до 70 км/ч. Ще има засилено полицейско присъствие и камери за следене на скоростта. Но най-важно е, че ще се отпуши трафика за летния сезон”, каза зам.-министърът Николай Нанков.

“Дългоочакван проект не само за Поморие, но и за целия регион. Туристите вместо да чакат с часове на дълги опашки в колата, могат за два часа и половина да бъдат в Поморие и останалите пет часа да се пекат на поморийския или бургаския плаж”, коментира кметът Иван Алексиев

Последни новини