Трима мъже са задържани за въоръжен грабеж в Лозенец


На 05.08.т.г. около 04.15 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение от охраната на дискотека „Хасиенда” в с. Лозенец, за това че на улицата между дискотеката и бар „Барчето”, е извършен въоръжен грабеж. Установено е, че мъж насочил пистолет към 19 годишен бургазлия, като му ограбил сумата от 100 лв.. След това непознатия се качил в лек автомобил „БМВ 330”, със софийска регистрация и напуснал местопроизшествието.

В резултат на бързите полицейски действия в местността „Тарфа” край Лозенец е установен лекия автомобил, като е констатирано, че ползващия автомобила мъж, обитава вила в местността. Със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР - Бургас са задържани обитаващите вилата трима мъже / всички от София на възраст от 18 до 20 години/. Съпричастността на всеки от тях към извършения въоръжен грабеж се изяснява от служители на Районно управление – Царево.

Извършени са множество процесуално-следствени действия / претърсване и изземване, разпити на свидетели и пострадали, разпити пред съдия, разпознавания и други/. По случая е образувано досъдебно производство.

Последни новини