Пожар в средецкото село Граничар

Снимка: Интернет


След като пожарът край средецкото село Граничар остана овладян в продължение на 14 часа, днес следобед той се разгоря с нова сила, съобщи за БНР Бургас кметският наместник там.

Огънят е обхванал общо 2000 дка широколистна и борова гора, която е в непосредствена близост до българо-турската граница. До този момент са изгорели шест необитаеми къщи и стопанските постройки, както и две обитаеми къщи.

На място има три пожарни екипа, изпратена е и високопроходима техника. С нея ще се прави просека, за да се спре разпространението на огъня. В гасенето му са се включили и 55 служители от държавно и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци.

Припомняме, че пожарът избухна вчера около обяд като с променлив успех бе локализиран в отделни зони. Днес той отново се е разгорял поради силните пориви на вятъра.

Огънят обхвана борова гора и се разпространява успоредно на границата ни с Турция. Засега няма опасност да премине на турска територия. Началникът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас старши комисар Васил Василев увери, че няма опасност и за близките 3 населени места. /БНР-Бургас/

Последни новини