Доброволци от ГЕРБ повече от месец подкрепят служителите на РЗИ

Снимка: Морски вести


Повече от месец, всеки ден, доброволци от структурите на ГЕРБ-Бургас ежедневно са доброволци към Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

С кампанията се ангажираха всички народни представители, общински съветници, зам.-областен управител и 14 клуба към структурите на партията. С личните си автомобили, разделени на няколко лъча, те се включват в екипите, които отиват до домовете на граждани с установен Ковид-19. На посочените адреси здравните власти връчват заповеди за карантина.

Поради голямата територия на Бургаска област РЗИ изпитва затруднение с осигуряването на превоз на служителите си, на които се налага да обхождат десетки адреси сами.

Очаква се заповедите да започнат да се връчват по алтернативни начини, след като Народното събрание прие поправките в Закона за здравето на второ четене. Все още, обаче, новите текстове на са влезли в сила.

Днес дежурство, със служителите на РЗИ, поеха председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и зам.-областният управител Владимир Крумов. Двамата видяха на място току-що монтираният фризер, в който ще бъдат съхранявани първите ваксини срещу Ковид 19. Бургас е вторият град в страната, който разполага с такъв хладилник.

Хората, които ще се ваксинират в РЗИ, ще минават през отделен вход, който ще бъде ремонтиран в рамките на следващите дни.

Последни новини